Успіх не є ключем до щастя. Щастя – ось ключ до успіху. Якщо ви любите те, що робите, ви будете щасливі. Альберт Швейцер. ✔ ✔ ✔

неділю, 15 березня 2015 р.

Ділимося досвідом

 «Хто чим багатий, той тим і ділиться»
З народної мудрості

   12 березня клуб підприємництва «ОЛІМП» гостинно зустрічав учасників науково-практичного семінару «Міждисциплінарне вивчення педагогічних умов економічної соціалізації учнівської молоді», який проводився спільно з  Херсонською академією неперервної освіти.

  Розпочалась зустріч із вправи «Не хочу хвалитись, але…», яка сприяла знайомству учасників і позитивному налаштуванню на роботу.
  Опікуни клубу охоче поділились із присутніми досвідом створення та діяльності молодіжного клубу, як ефективної форми розвитку підприємницьких якостей сучасної особистості. У роботі були використані елемент тренінгу та практичні вправи. Учасники семінару  пригадали роль учнів у ході стимуляційної економічної  гри «Іграшка». Вони творчо підійшли до створення і презентації прототипу нової іграшки та активно обговорювали  можливість використання цієї гри на уроках економіки.

  Викладач Ільченко О. В. познайомила гостей з методикою використання квестів у навчально-виховному процесі. Всі присутні взяли участь у квесті «Професійна компетенція – основа фінансової  незалежності», де на  кожному етапі їх зустрічали члени клубу «ОЛІМП» і розповідали про професію, з якою вони пов’язують своє майбутнє.

   Розкриваючи питання «Реалізація міждисциплінарної взаємодії  під час проведення тижня  права і підприємництва», опікуни клубу запропонували взяти на озброєння заходи, які поєднують у собі навчальну складову та  із захопленням сприймаються учнями. І знову всі активно працювали, презентуючи свою бізнес-ідею. Адже, вдала ідея – це половина успіху. «Зливу бізнес-ідей» для практичного їх використання зберігатиме наша чарівна парасолька.

   Методист Веремьєва Л. В. зупинилась на питанні «Формування активної життєвої позиції – необхідна умова соціалізації учнівської молоді». Лідія Володимирівна розповіла про проведення виборів Президента учнівського самоврядування, а Анастасія Пантела – про проведення дня учнівського самоврядування. Завершенням розповіді став фільм із життя ліцею «Вибори Президента учнівського самоврядування».
   Кульмінацією семінару стала презентація колекції «Просто - Шик», яка переконала навіть скептиків у тому, що креативність – необхідна якість підприємця. Адже, саме латеральне економічне мислення дає можливість знаходити нові підходи та незвичайні рішення у будь-якій ситуації. Члени клубу «ОЛІМП» довели, що навіть із простого (підручні матеріали – газети, серветки, мотузки, сітки, диски, пластиковий посуд тощо) можна створити шик.
  Зустріч наближалась до завершення, але, як висловлювались присутні, хотілось продовження. Нам, господарям дійства, теж було приємно передати свій досвід такій щирій та вдячні аудиторії. На згадку про зустріч, кожному учаснику залишився талісман успіху (закладку з символом клубу – чотири листковим клевером), а нам – дерево побажань від наших гостей.

Немає коментарів:

Дописати коментар