Успіх не є ключем до щастя. Щастя – ось ключ до успіху. Якщо ви любите те, що робите, ви будете щасливі. Альберт Швейцер. ✔ ✔ ✔

вівторок, 16 грудня 2014 р.

Тиждень права і підприємництва

З 8 по 12 грудня за ініціативи та активного сприяння молодіжного клубу «ОЛІМП» у ліцеї пройшов тиждень права і підприємництва. Усі заходи були спрямовані на формування правової свідомості учнів, виявлення та підтримку найбільш відповідальної та мотивованої  до підприємництва молоді.
  Бізнес-марафон «Власна справа» зібрав активних, цілеспрямованих, можливо, майбутніх підприємців. Марафон розпочався з обміну цікавими, практичними та змістовними бізнес-ідеями. Після чого учасники презентували найбільш перспективні бізнес-проекти. Серед них салон-ательє Юлії Марченко, художня школа Сергія Горохова, комп’ютерний клуб Андрія Лебедя та інші. 

  У фотоконкурсі «Твої права крізь об’єктив», присвяченому  Міжнародному дню прав людини, взяли участь фотоаматори, які подивились на світ навколо через призму права.  Грамотами відзначено кращі роботи: «Право на свободу віросповідання» (автор Ірина Подгорна), «Право на шлюб» (автор Оксана Литвиненко), «Право на захист і допомогу», (автор Аліна Саранчук). Перше місце за рішенням журі посіла робота «Право на громадянство» (автор Єлизавета Крицька). 
   Молодіжний клуб «ОЛІМП» вирішив перевірити наскільки обізнані з правами людини учні нашого ліцею, як вони орієнтуються в правовому просторі, і хто робить це краще – хлопці чи дівчата. 
У ерудит-шоу «Правовий компас» змагались команди «Пані Справедливість» (Ірина Подгорна, Юлія Миргород, Ганна Ємельянова, Анастасія Костенко) і «Пан Закон» (Роман Клявлін, Павло Мамонтов, Валерій Чернишенко, Владислав Добровичан).
  Команди гідно пройшли всі випробування: розминка «Маю право», дебати «Чоловіки чи жінки?», «Ерудит», музичний раунд «Почуй право», «Ситуація», творчий раунд «Про права з креативом».
   Голоси, які справедливе та неупереджене  журі в кожному раунді віддавали одній з команд,  фіксувались  на «Правовому компасі».    У напружених перегонах команди набрали однакову кількість балів. Мабуть, це символічно, адже стрілка компаса завжди вказує в двох напрямках. Наш «Правовий компас» визначив, що основні орієнтири в житті людини - Закон і Справедливість.

  У сучасному світі підприємливість, знання своїх прав, уміння реалізовувати їх у житті – це ключ до успіху кожного, до процвітання держави. Саме від нас молодих залежить, яким буде не лише наше майбутнє,а й майбутнє України. Ми переконані:
«Ми змінимо світ, зітрем стереотипи.
Ми молодь України, її шалені діти. 
Ми змінимо світ, ми можем це зробити!..»



Немає коментарів:

Дописати коментар